Η σύλληψη του Χρήστου Παππά δεν αναιρεί τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά τις εξελίξεις με τον χρυσαυγίτη.

Ads

«Χρειάστηκε μόλις 9 μήνες στον κύριο Χρυσοχοΐδη για να πράξει αυτό που έπρεπε να γίνει από την πρώτη μέρα: να συλλάβει τον νεοναζί Χρήστο Παππά, τον οποίον έχασε μέσα από τα χέρια του ενώ υποτίθεται πως τον φυλούσε πριν τη δίκη» αναφέρει ειδικότερα η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει:

«Η θετική αυτή εξέλιξη υπό την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος δεν αναιρεί τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης του κυρίου Μητσοτάκη.

Από εδώ και πέρα αναμένουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ελπίζουμε να μην παραπέσει πουθενά ο νεοναζί και διασύρουν πάλι τη χώρα μας διεθνώς».

Ads

ΚΚΕ για Παππά: Καθυστερημένη, με ευθύνη της κυβέρνησης, σύλληψη του ναζιστή εγκληματία

«Η καθυστερημένη, με ευθύνη της κυβέρνησης, για εννιά μήνες σύλληψη του καταδικασμένου ναζιστή εγκληματία Χρ. Παππά, δεν προσφέρεται ούτε για πανηγυρισμούς ούτε για εφησυχασμό, γιατί τα απομεινάρια της Χρυσής Αυγής και τα άλλα φασιστοειδή, με όποιο πρόσωπο κι αν εμφανίζονται, παραμένουν στην υπηρεσία του εκμεταλλευτικού συστήματος για όποτε τους χρειαστεί» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχετικά με τη σύλληψη του Χρ. Παππά.

«Τους ναζιστές εγκληματίες και τις παραφυάδες τους μπορούν να τους απομονώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι νέοι, με την οργανωμένη πάλη τους κι όχι όσοι τους εξέθρεψαν και για χρόνια τους ανέχτηκαν», προσθέτει.

ΜέΡΑ25 για Παππά: Να συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε τις δηλητηριώδεις ιδέες της Χρυσής Αυγής

Την ανάγκη «να συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε τις δηλητηριώδεις “ιδέες” τους στην κοινωνία» υπογραμμίζει σε σχόλιό του το ΜέΡΑ25, αναφερόμενο στη σύλληψη του ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά.

Η σχετική ανακοίνωση του κόμματος τονίζει:

«Μετά από 8 μήνες που στο στόχαστρο έβαζε αθώους πολίτες, η Αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη έφτασε και στον Υπαρχηγό της “Χρυσής Αυγής”. Οι δημοκράτες δεν εφησυχάζουμε: πρέπει να συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε τις δηλητηριώδεις “ιδέες” τους στην κοινωνία».