Μαραθώνια είναι η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τη 1:30 το μεσημέρι και στοχεύει στην ανάδειξη του χρονοδιαγράμματος για την εκλογή προέδρου κι όχι μόνο.

Ads

Μετά την άρνηση της Όλγας Γεροβασίλη να αναλάβει προσωρινά επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, φαίνεται να οριστικοποιείται η ανάληψη της θέσης από τον Σωκράτη Φάμελλο, με γραμματέα τον Διονύση Καλαματιανό και διευθυντή τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Επίσης, η ημερομηνία της 13ης Ιουλίου φαίνεται ως πιο πιθανή για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, με βάση την εισήγηση της Γραμματέως της Κ.Ε Ράνιας Σβίγγου, η οποία πρότεινε επίσης τη διεξαγωγή του συνεδρίου τέλη Αυγούστου και εκλογή προέδρου από τη βάση στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Εκτός από την παραπάνω εισήγηση βέβαια, στο τραπέζι έχουν πέσει άλλες δύο προτάσεις: Μία για εκλογή αρχηγού τον Ιούλιο και μία μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλαδή μετά τη 2η Κυριακή του Οκτωβρίου, κάτι που σημαίνει πως ο νέος αρχηγός δεν θα έχει εκλεγεί πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Ads