«Η δήμευση της περιουσίας αλά ΕΝΦΙΑ συνιστά άλλο ένα παράδειγμα της ακραίας και αντικοινωνικής κυβερνητικής πολιτικής», τονίζει σε σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ, προθέτοντας ότι φαίνεται «το πραγματικό πρόσωπο του κυβερνητικού success story».

Ads

«Η υπερφορολόγηση των πολιτών πνίγει την οικονομία και “τιμωρεί” εκείνους που αντικειμενικά δεν μπορούν να πληρώσουν, ενώ δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του κυβερνητικού success story», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτευσης.

«Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η εφαρμογή ενός κοινωνικά δίκαιου και αποτελεσματικού φορολογικού συστήματος, μέσω της διαμόρφωσης περιουσιολογίου, συνιστούν αναγκαίες προϋποθέσεις για την έξοδο από την κρίση και την ανόρθωση της οικονομίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή, Ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα καταβληθεί σε έξι δόσεις, με την πρώτη να πληρώνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου και την τελευταία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015.

Ads

ΑΝΕΛ: Η κυβέρνηση εμπαίζει τον ελληνικό λαό 

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ,  Τέρενς Κουίκ, δήλωσε σχετικά με τις συνεχιζόμενες ενδοκυβερνητικές συζητήσεις για τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ: «Η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, με το σήριαλ των δόσεων του ΕΝΦΙΑ, έχει καταντήσει σαν τους δοσάδες των ασπρόμαυρων ελληνικών ταινιών. Δεν καταλαβαίνει όμως ότι δεν μπορεί να εμπαίζει με το δόλωμα των δόσεων, όταν πολύ απλά ο ελληνικός λαός δεν αντέχει να πληρώνει άλλους φόρους».