Στοιχεία για τους «εργατοπατέρες» της ΝΔ κατέθεσε ο Χρήστος Σπίρτζης στη Βουλή, απαντώντας στην σχετική επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Ads

Όπως ανέφερε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κατά την ομιλία του, ο Κωστής Χατζηδάκης ισχυρίστηκε ότι «είστε με τους εργοπατέρες» ενώ εκείνος είναι με την κοινωνία. «Έχει μια παράξενη αίσθηση για την κοινωνία αλλά έχει και μια παράξενη αίσθηση για τους εργατοπατέρες. Και επιχείρησε παρακάτω να μας χρεώσει και τη ΣΤΑΣΥ, τη λειτουργία του Μετρό. Για να δούμε» σημείωσε ο Χρήστος Σπίρτζης και συμπλήρωσε:

«Στη ΣΤΑΣΥ έχει 9 σωματεία. Στα 9 σωματεία, των “εργατοπατέρων” συμμετέχουν σε όλα ή ως πρόεδρος ή ως γενικός γραμματέας συνδικαλιστές της ΝΔ. Στην ΟΣΥ το αντίστοιχο. Μήπως είναι ΣΥΡΙΖΑ αυτοί που σας κουβαλάνε στην πλάτη τους όλα αυτά τα χρόνια; Δεν ντρέπεστε να τους εμπαίζετε έτσι; Να τους βρίζετε και από πάνω; Στην πλάτη τους σας κουβαλάνε και τον Χατζηδάκη μαζί. Στη ΓΣΕΕ ο πρόεδρος είναι ΣΥΡΙΖΑ; Ο γραμματέας είναι ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ τα τελευταία δέκα χρόνια; Στην ΑΔΕΔΥ μέχρι πριν δύο μήνες, γιατί δεν είναι συγκροτημένη τώρα, πρόεδρος ΔΑΚΕ. Γιατί έπαψε πριν δύο μήνες να είναι στη ΑΔΕΔΥ; Γιατί τον διορίσατε, επί της ουσίας, στρεβλώνοντας την ΟΚΕ, πρόεδρο της ΟΚΕ. Και αναγκάστηκε σε παραίτηση. Κάνοντας τα δύο χρόνια, τέσσερα. Και μέσα στο νομοσχέδιο αυτός ο κύριος με προσόντα που δεν έπρεπε να είναι εκεί – να τα πείτε στον κ. Σταικούρα – ορίζει μέλη στον νέο ΣΕΠΕ, στην ανεξάρτητη αρχή. Έχει μια αδυναμία ο κύριος Χατζηδάκης στις ανεξάρτητες αρχές όταν τις ελέγχει. Έτσι έκανε και με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, με τον Κυριτσάκη».

Στη συνέχεια ο Χρήστος Σπίρτζης παρέθεσε και σχετικές φωτογραφίες:

image

Ads

«Αλλά πάμε και στους άλλους εργατοπατέρες. Οι εργατοπατέρες της αστυνομίας, εκεί δεν έχει πρόβλημα ο Χατζηδάκης και η ΝΔ. Και πιο συγκεκριμένα της ΣΕΦΕΑΑ, που πήγατε στις σχολές της αστυνομίας σε αυτούς που διορίσατε με ρουσφετολογικό τρόπο και τους γράψατε στο σωματείο ΣΕΦΕΑΑ, μαζικά, χωρίς να κάνουν αίτηση. Αν δείτε τις φωτογραφίες που κατέθεσα στα πρακτικά, είναι οκλαδόν και μιλάνε δύο συνδικαλιστές. Αν το έκανε αυτό φοιτητής θα πήγαινε η πανεπιστημιακή αστυνομία ή άλλος συνδικαλιστής. Και βέβαια να μας απαντήσετε τι ρόλο παίζουν στις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗ οι συνδικαλιστές της ΣΕΦΕΑΑ, ο κύριος Ντούμας και ο κύριος Μαυροειδάκος που είναι στις φωτογραφίες».

image

«Μας μιλάνε για τους ¨εργατοπατέρες» που είναι του ΣΥΡΙΖΑ, οι εργατοπατέρες της αστυνομίας» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.