Απάντηση στα όσα κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος έδωσαν το απόγευμα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που συμμετέχουν στην επιτροπή.

Ads

Οι βουλευτές με κοινή δήλωσή τους, θέτουν μια σειρά ερωτήματα σχετικά με την τροπολογία Λοβέρδου που έδινε τη δυνατότητα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν να πωλεί, μισθώνει κ.λ.π. τα περιουσιακά του στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι ο πρώην υπουργός Υγείας «είχε δρομολογήσει συνειδητά τη δυνατότητα πώλησης» του Ντυνάν και «επί μήνες κορόιδευε προσποιούμενος ότι αναζητεί λύσεις, τις οποίες ουδέποτε σχεδίασε στα σοβαρά». «Οι ευθύνες του κ. Λοβέρδου στο ξεπούλημα του Ερρίκος Ντυνάν υπήρξαν καταλυτικές», προσθέτουν.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, απαντώντας στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για «κατασκευασμένους μάρτυρες» και «προαποφασισμένα πορίσματα». «Τους είπα αλήθειες και δεν τους άρεσε. Τα μέλη στημένων Εξεταστικών Επιτροπών έχουν χάσει το δικαίωμά τους να μιλούν. Αναφέρθηκα από την πρώτη στιγμή σε ύστατη πολιτική εξαχρείωση και σήμερα δικαιώθηκα απολύτως», σημείωσε ο πρώην υπουργός Υγείας σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγη ώρα μετά.