«Αξιοθρήνητο» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το «κάλεσμα» του πρωθυπουργού στην αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μορφής, στον απόηχο των αποκαλύψεων των υποκλοπών.

Ads

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου της Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει αποφύγει ποτέ καμία κοινοβουλευτική αναμέτρηση και «έριξε το γάντι» στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως «αν θέλει πραγματικά να πάμε στη Βουλή και να αναμετρηθούμε, έχει την ευκαιρία να το κάνει. Εάν πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν απολαμβάνει της κοινοβουλευτικής εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας της Νέας Δημοκρατίας τον προκαλώ, σήμερα μάλιστα, να έρθει στη Βουλή να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Να συζητήσουμε εφ’ όλης της ύλης, και για τα ζητήματα των παρακολουθήσεων, και ταυτόχρονα να μπορέσει και η Βουλή να τοποθετηθεί εάν εξακολουθεί να εμπιστεύεται αυτήν την κυβέρνηση και αυτόν τον Πρωθυπουργό».

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θα πάρει πάρει εκκωφαντική απάντηση» διότι, όπως είπε «ένας παραπάνω σκοπός αυτής της άθλιας προσπάθειας συκοφάντησης είναι ακριβώς να διασπείρει διχασμό μέσα στην ίδια τη Νέα Δημοκρατία. Να μην αισθάνεται κάποιος σίγουρος για τις επικοινωνίες του, να φαντάζεται, να βλέπει όλων των ειδών τα φαντάσματα».

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Αμέσως μετά τη συνέντευξη, η αξιωματική αντιπολίτευση επιτέθηκε στον πρωθυπουργό κάνοντας λόγο ότι με όσα δήλωσε εκβιάζει τους που υπουργούς που είχαν πέσει θύματα παρακολούθησης.

Ads

«Την ώρα που η κοινωνία βουλιάζει στην ακρίβεια, ο κ. Μητσοτάκης βουλιάζει στα ψέματά του για να καλύψει τον παρακρατικό μηχανισμό υποκλοπών που ο ίδιος έστησε. Όλη η συνέντευξη που έδωσε, άρον άρον μετά τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση των υπουργών του και επιχειρηματιών με το Predator, ήταν ένα παραλήρημα ενοχής, πανικού και ύβρεων».

»Είναι ενδεικτικό του αδιεξόδου του αλλά και αξιοθρήνητο το γεγονός, ότι σχεδόν εκλιπαρεί για πρόταση μομφής, για να εκβιάσει τους υπουργούς που παρακολουθούσε να τον στηρίξουν, μήπως μπορέσει και διασωθεί. Αν ψάχνει σωσίβιο, δεν θα το βρει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εάν φοβάται ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη βουλευτών και υπουργών του, δεν έχει παρά να ζητήσει από μόνος του ψήφο εμπιστοσύνης», προσθέτει.

«Μέχρι τότε οφείλει να κατανοήσει ότι είναι Πρωθυπουργός κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και όχι ελέω Θεού μονάρχης και οφείλει να απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Τον περιμένουμε να έρθει την Παρασκευή για να απαντήσει στον κ. Τσίπρα, εάν οι 33 της λίστας που φέρονται ως στόχοι του κακόβουλου λογισμικού predator ή κάποιοι εξ’ αυτών, ήταν και σε επίσημη επισύνδεση της ΕΥΠ».