Ιδεοληπτικές πολιτικές, εν μέσω πανδημίας, καταλογίζουν στην κυβέρνηση 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Ads

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι «η κυβέρνηση στηρίζει κυρίως τους έχοντες και κατέχοντες», ενώ την εγκαλούν για πρόχειρο και ελλειμματικό σχεδιασμό των μέτρων.

Προσθέτουν πως «υπάρχουν κυβερνητικές αποφάσεις που δεν εξασφαλίζουν τις συνταγματικές επιταγές για προστασία βασικών αγαθών και δίκαιη κατανομή των βαρών».

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η παροχή έκπτωσης 25% επί των βεβαιωμένων φορολογικών οφειλών και των δόσεων, ρυθμίσεων βεβαιωμένων φορολογικών οφειλών εκτός ΦΠΑ, σε περίπτωση που οι πληττόμενοι δεν αξιοποιήσουν την παρεχόμενη αναστολή και καταβάλλουν στα αρχικώς προβλεπόμενα περιθώρια τους φόρους», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Και συμπληρώνουν: «Ευνοούνται έτσι από την κυβέρνηση, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, οι έχοντες και κατέχοντες μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις που διαθέτουν την ανάλογη ρευστότητα».

«Όσοι μετά βίας καταφέρνουν να επιβιώσουν, η μεσαία τάξη, οι μικροεπιχειρηματίες, η ραχοκοκαλιά δηλαδή της ελληνικής οικονομίας, πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που η κυβέρνηση τους χορηγεί αναστολή καταβολής των φόρων που οφείλουν για λίγους μήνες», σημειώνουν οι 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.