Τουλάχιστον 50 άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από κτίρια που ισοπεδώθηκαν μετά από βομβαρδισμό του Συριακού Στρατού σε περιοχές που ελέγχονται από τους αντικαθεστωτικούς,  στην πόλη Ντούμα, βορειοανατολικά της Δαμασκού.

Ads

Σύμφωνα με σωστικά συνεργεία, περισσότεροι άνθρωποι ενδέχεται να βρίσκονται κάτω από τα χαλασμάτων των κτηρίων. Δεκάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε υπαίθρια νοσοκομεία, ανάμεσα τους υπάρχουν πολλοί σοβαρά τραυματίες.

«Υπάρχουν ολόκληρες οικογένειες ακόμη κάτω από τα χαλάσματα. Δεν μπορέσαμε να τους προσεγγίσουμε ακόμη, επειδή καθώς γνωρίζετε η διαδικασία αφαίρεσης συντριμμιών πρέπει να γίνει με εξαιρετική προσοχή», δήλωσε ένας αξιωματούχος του σώματος της Συριακής Πολιτικής Άμυνας, που λειτουργεί σε περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες.

Οι τελευταίες απώλειες σημειώνονται σε συνέχεια της αεροπορικής επίθεσης της περασμένης Κυριακής σε μια πολυσύχναστη αγορά στην ίδια περιοχή όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 100 άνθρωποι, σε μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις στον τετράχρονο πόλεμο.

Ads

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως τα πυκνοκατοικημένα μέρη της περιοχής, όπου ζούσαν τουλάχιστον 250 χιλιάδες πολίτες, χτυπήθηκαν το Σάββατο πιθανότατα από πυραύλους εδάφους εδάφους, ενώ ακολούθησαν αεροπορικές επιδρομές.

Επιτροπή έρευνας των Ηνωμένων Εθνών για τον Συριακό πόλεμο έχει κατηγορήσει στο παρελθόν την κυβέρνηση για αδιάκριτους βομβαρδισμούς και αεροπορικές επιθέσεις, περιλαμβανομένου της χρήσης βομβών-βαρελιών που τακτικά ρίχνονται σε πολυσύχναστες περιοχές. Ο Συριακός στρατός αρνείται ότι στοχεύει περιοχές αμάχων και ανέφερε ότι χτυπά κρησφύγετα ένοπλων ανταρτών που επιδιώκουν να ανατρέψουν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ.