«Το εμβόλιο της γρίπης νομίζω πως είναι καλή ιδέα να το κάνουν όλοι», δήλωσε σήμερα ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής του ΕΟΔΥ για τον κοροναϊό, Νίκος Σύψας. 

Ads

Η δήλωση του λοιμωξιολόγου ακολουθεί τη σύγχυση που προκλήθηκε με το εμβόλιο της γρίπης σχετικά με τις ομάδες που επιτρέπεται και πρέπει να το κάνουν αλλά και με το αν θα πρέπει πρώτα να έχουν ελεγχθεί για κοροναϊό. 

Μιλώντας σήμερα στο Mega, ο Νίκος Σύψας δήλωσε σχετικά «όσον αφορά το εμβόλιο της γρίπης νομίζω πως είναι καλή ιδέα να το κάνουν όλοι, κυρίως βέβαια οι ευπαθείς ομάδες. Ηλικιωμένοι, άνθρωποι με προβλήματα υγείας, οι έγκυες και οι υγειονομικοί. Όσο περισσότεροι εμβολιαστούν τόσο καλύτερα καθώς το χειμώνα δεν θα έχουμε και το βάρος της γρίπης. Βέβαια, η χρήση της μάσκας μας προστατεύει και από τη γρίπη», τόνισε.

Για το εμβόλιο του κορονοϊού

Αναφορικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ο Νίκος Σύψας είπε: «Υπάρχουν τουλάχιστον 11 εμβόλια τα οποία είναι στη φάση 3, δηλαδή στη φάση των κλινικών μελετών. Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο έτος θα έχουμε αρκετά εμβόλια στη διάθεσή μας. Σχετικά με το εμβόλιο της Οξφόρδης, το οποίο πιθανότατα θα το έχουμε στις αρχές του νέου έτους, δεν είμαστε αισιόδοξοι για το πόσο αποτελεσματικό θα είναι. Παρ΄όλα αυτά, τα εμβόλια που έρχονται μετά από αυτό, θα είναι – πιστεύω – πολύ πιο αποτελεσματικά. Τα εμβόλια αυτά δεν θα τα έχουμε τόσο σύντομα, όμως εντός του 2021 πιστεύω θα έχουμε καταφέρει να εμβολιάσουμε το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού και να απαλλαγούμε από την πανδημία».

Ads