Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή ιδιωτικού αεροπλάνου στη Σπάρτη. Το ιδιωτικό αεροσκάφος κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Σπάρτης έχασε ύψος και συνετρίβη 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου, στο Πυρί, Λακωνίας.

Ads

Στο αεροσκάφος επέβαιναν δυο άτομα τα οποία απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία νεκρά, ενώ οι σοροί τους  μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σπάρτης. Πρόκειται για έναν 53χρονο και για ένα ακόμη άτομο αγνώστων λοιπών στοιχείων, η ηλικία του οποίου εκτίμαται γύρω στα 35.

Η πτώση του ιδιωτικού ιταλικού αεροσκάφους Ι-Α651, εκτιμάται μέχρι στιγμής ότι οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δύο επιβαίνοντες του αεροσκάφους το προσγείωσαν στην πίστα του εκτός λειτουργίας αεροδρομίου Σπάρτης. Στη συνέχεια, κατά την διαδικασία απογείωσης και πιθανόν από λάθος χειρισμό, δεδομένου ότι έχει ανοίξει το αλεξίπτωτο του αεροσκάφους, κατέπεσαν 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου.

Ads

Στο σημείο του δυστυχήματος βρίσκονται άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας καθώς και μέλη της Αερολέσχης Σπάρτης και διενεργούνται έρευνες.