Προσωρινή διαταγή για τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της εταιρείας Folli Follie και πέντε μελών του Δ.Σ. της, εξέδωσε η πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, μετά από αίτηση τριών επενδυτών και μιας ξένης εταιρείας, που είχαν προσφύγει στο δικαστήριο. Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με το οποίο δεσμεύθηκαν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι θυρίδες και χρηματοπιστωτικά προϊόντα της εταιρείας καθώς και μελών της Διοίκησής της καθώς κι η απόρριψη της αίτησης υπαγωγής της στον Πτωχευτικό Κώδικα.

Ads

Η απόφαση στρέφεται κατά της Folli Follie και κατά των Δημητρίου Κουτσολιούτσου, Γεωργίου Κουτσολιούτσου, Αικατερίνης Κουτσολιούτσου, Φραγκίσκου Γρατσώνη, Ειρήνης Νιώτη.

Η προσωρινή διαταγή, η οποία ισχύει μέχρι την συζήτηση της κύριας αίτησης, αφορά περιουσιακά στοιχεία μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώ και θεωρείται σημαντική γιατί ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο και σε άλλους επενδυτές να επιχειρήσουν να κατοχυρώσουν το νομικό δικαίωμα αποζημίωσης για χαμένα χρήματα.

Η προσωρινή διαταγή επί της ουσίας διατάσσει τη μη μεταβολή (μεταβίβαση, πώληση κλπ.) περιουσιακών στοιχείων μέχρι αυτού του ποσού.

Ads