Περισσότερα από 1.500 άτομα συμμετείχαν στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον κουρδικό και τον κουρδικό λαό που διοργανώθηκε σήμερα Δευτέρα στο Σύνταγμα, στον απόηχο της πολύνεκρης βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε το Σάββατο στην Άγκυρα.

Ads

Η πορεία έφτασε πολύ κοντά στο κτίριο της τουρκικής πρεσβείας, όπου οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. «Ερντογάν δολοφόνε, Ερντογάν, φασίστα», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

Συνολικά δύο διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει την οδό Ρηγίλλης, στην οποία βρίσκεται η τουρκική πρεσβεία, εμποδίζοντας την εξέλιξη της πορείας. Στην κεφαλή της βρίσκονταν Κούρδοι πρόσφυγες, κρατώντας σημαίες του PKK και του ΗDP.

image

Ads

Στο υπόλοιπο της πορείας, που συμμετείχε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, καθώς και συντονισμός σωματείων και φοιτητικών συλλόγων για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό ζήτημα, κυριαρχούσε το σύνθημα «Ενάντια στον φόβο και τη δημοκρατία, αγώνας για ζωή και για δημοκρατία».

image

image

Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20:30.

image

image

image