Tηλεφωνική επικοινωνία με τον Μανώλη Γλέζο είχε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκε η στάση Γλέζου να καταδικάσει την παρέμβαση των βουλευτών Βουδούρη και Παραστατίδη περί χρηματισμού ανεξάρτητων, για την οποία και τον συνεχάρη. Ο κ. Μητσοτάκης είπε συγκεκριμένα στον Μανώλη Γλέζο: «Μανώλη, έσωσες την τιμή του πολιτικού κόσμου».

Ads

Νωρίτερα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είπε στον ευρωβουλυτή του ΣΥΡΙΖΑ «Ελπίζω ο Τσίπρας ως νέος άνθρωπος με δικαιολογημένες φιλοδοξίες δεν θα επιλέξει να ταυτιστεί με τον βούρκο». Ο Μανόλης Γλέζος επιβεβαίωσε την τηλεφωνική αυτή επικοινωνία, αλλά διέψευσε κατηγορηματικά τις αναφορές των δημοσιευμάτων ως προς τον Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ έχει εξοργιστεί με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο πολιτικό σύστημα με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και κρούει συνεχώς στους συνομιλητές του τον κώδωνα του κινδύνου για τις σοβαρές επιπτώσεις που θα φέρουν στην οικονομία οι πρόωρες εκλογές.