Στην αύξηση των αμυντικών δαπανών της Ελλάδας – όπερ σημαίνει νέες αγορές όπλων, αναβαθμίσεις κλπ – προσανατολίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού  στις Βρυξέλλες.

Ads

Μάλιστα, ο Κ. Μητσοτάκης συνέδεσε αυτή την αύξηση με τις ανάγκες της ατλαντικής συμμαχίας. Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα συμφώνησε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, μαζί με τα άλλα μέλη, στην αύξηση της πάγιας οικονομικής συμβολής τους στο κοινό συμμαχικό «ταμείο».

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του NATO και πρόσθεσε, επισημαίνοντας την αξιοπιστία της Ελλάδας στο πλαίσιο της συμμαχίας:

«Είναι μία χώρα που μέχρι και τις δύσκολες εποχές της οικονομικής κρίσης σταθερά δαπανούσε άνω του 2% του ΑΕΠ της σε αμυντικές δαπάνες. Είναι μία χώρα που καθώς εξέρχεται ισχυρότερη από την κρίση που την ταλάνισε την τελευταία δεκαετία έρχεται να επενδύσει αυξημένους πόρους στις στρατιωτικές της δυνατότητες, έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο αξιόπιστη στις υποχρεώσεις της απέναντι στη συμμαχία».

Ads