Δέκα ημέρες μόλις μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ και της εποπτείας του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων προσωπικά από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η λογοκρισία φαίνεται πως έγινε συνήθεια.

Ads

Μετά την αποσιώπηση της δέσμευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην βρετανίδα πρωθυπουργό για εφαρμογή και τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε στην ανακοίνωσή της Τερέζα Μέι, σειρά έχει σήμερα η αποσιώπηση της δήλωσης του νέου αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο συνέδριο του Economist.

Το ΑΠΕ στο τηλεγράφημά του αναφέρει: «Ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε πως η Ελλάδα θα παίξει το ρόλο του σταθεροποιητή στην περιοχή των Βαλκανίων. Σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει στην ευρωπαϊκή προοπτική των βαλκανικών χωρών. Ταυτόχρονα, όμως, αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών, υπογράμμισε πως «θα κινηθούμε με τον πιο προσεκτικό τρόπο, διασφαλίζοντας τα εθνικά δικαιώματα και τα προϊόντα μας», ενώ ταυτόχρονα μέσω της ενταξιακής διαδικασίας θα έχουμε τον χώρο να συζητήσουμε διάφορες πτυχές της Συμφωνίας».

image

Ads

Το γεγονός είναι: «Τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας (Βόρεια Μακεδονία) έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη συμφωνία των Πρεσπών», όπως δήλωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.