«Η Δικαιοσύνη έκρινε ότι η επίλυση του θέματος εναπόκειται στην Πολιτεία και μόνον» τόνισε ο συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Θέμης Σοφός μετά την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Λαμίας, που αποφάνθηκε αρνητικά στο αίτημα για ακύρωση της μεταγωγής του κρατούμενου στις φυλακές Δομοκού.

Ads

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την παραπάμω εξέλιξη, οι συνήγοροι του Δημήτρη Κουφοντίνα προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να κριθεί η νομιμότητα ή μη της μεταγωγής του στις φυλακές του Δομοκού.

Ο κ. Σοφός σημειώνει ότι ως δικηγόρος έκανε «ανιδιοτελώς το χρέος του για την αποκλιμάκωση «μιας έντασης που μόνο βλαπτική μπορεί να είναι για τη χώρα μας», προσθέτοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται το μέσον μιας κρίσης, ενώ αποτελεί κοιτίδα των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

«Ελπίζω ότι το μήνυμα αυτό θα βρει στην Πολιτεία τους αποδέκτες που έχουν ακόμη τη δυνατότητα να επιδείξουν την πολιτική ωριμότητα που απαιτείται»,κατέληξε ο κ. Σοφός.

Ads

Αναλυτικά, ο Θέμης Σοφός ανέφερε: «Η Δικαιοσύνη έκρινε ότι η επίλυση του θέματος εναπόκειται στην Πολιτεία και μόνον. Έκανα ως δικηγόρος ανιδιοτελώς το χρέος μου απέναντι στις ανθρωπιστικές αξίες που πρεσβεύω, για την αποκλιμάκωση μιας έντασης που μόνο βλαπτική μπορεί να είναι για τη χώρα μας. Η Ελλάδα αποτελεί την κοιτίδα των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, ενώ βρίσκεται στο μέσον μιας ποικιλόμορφης κρίσης. Ελπίζω ότι το μήνυμα αυτό θα βρει στην Πολιτεία τους αποδέκτες που έχουν ακόμη τη δυνατότητα να επιδείξουν την πολιτική ωριμότητα που απαιτείται».