Θα συνεχιστεί κανονικά η διάθεση των self test από τα φαρμακεία όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), ωστόσο θα υπάρξουν αλλαγές.

Ads

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θέτει ως προϋπόθεση στην κυβέρνηση τα τέσσερα τεστ να δίνονται μαζικά στους δικαιούχους, για να μην δημιουργείται συνωστισμός στα φαρμακεία, δηλάδη τέσσερα τον Ιούλιου και τέσσερα τον Αύγουστο.

«Το αίσθημα ευθύνης για την προσπάθεια ελέγχου της Πανδημίας και η Κοινωνική μας Ευαισθησία για την προστασία των πολιτών δεν μας επιτρέπουν άλλες σκέψεις. Ως Φαρμακοποιοί στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες και στηρίζουμε την προστασία τους από τον Κορονοϊό», δήλωσε ο Πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Απόστολος Βαλτάς.

Ανοικτό παραμένει τι θα αποφασίσει ο φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής και ο φαρμακευτικός σύλλογος Αχαϊας, καθώς έχουν εκφράσει ηχηρή αντίδρασή του στη συνέχιση της διανομής. Στις 24 Ιουνίου, συνεδριάζει ο Φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής για το θέμα.

Ads

Δεδομένου ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου οι φαρμακοποιοί θα συνέχιζαν τη διάθεση των self test μένει να υπογραφεί η επέκταση της σχετικής σύμβασης με την κυβέρνηση για δυο ακόμα μήνες, καθώς στη συνέχεια με βάση τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα θα επανεξεταστεί η συνέχιση ή όχι του μέτρου.