Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αναμένεται να εξαγγείλουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες ενώ σε θέση μάχης βρίσκονται τα φορτηγά και τα βυτιοφόρα ΔΧ. Στο μεταξύ συνεδριάζουν σήμερα οι δάσκαλοι και καθηγητές για το  ενδεχόμενο απεργιών ενώ υπό κατάληψη τελεί η γγ Πληροφοριακών Συστημάτων. Τέλος νέα 48ωρη απεργία αποφασίστηκε στα πλοία και δύο διήμερες αποχές από τους δικηγόρους.

Ads

Σε απεργία προσανατολίζονται τα σωματεία αστικών συγκοινωνιών

Ανυποχώρητοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις  ινητοποιήσεις τους το προσεχές διάστημα εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, με αιχμή το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή. Η πρώτη 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναμένεται να εξαγγελθεί την ερχόμενη Τρίτη 25 Οκτωβρίου, σύμφωνα με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία ωστόσο θα πρέπει να λάβει την έγκριση και από τα διοικητικά συμβούλια των σωματίων.

Απεργία μεταφορέων

Απεργία διαρκείας, η οποία θα ξεκινήσει αμέσως μετά την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των ταξί – που περιλαμβάνει και τη ρύθμιση για την κατάργηση της μεταβατικής περιόδου στα φορτηγά και βυτιοφόρα ΔΧ – αποφάσισαν και οι μεταφορείς.

Ads

Εν αναμονή..οι δάσκαλοι και οι καθηγητές

Παράλληλα, σήμερα Σάββατο αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους δάσκαλοι και καθηγητές. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ προτείνει τριήμερες κυλιόμενες απεργίες από 24 Οκτωβρίου και η ΔΟΕ πενθήμερες απεργίες με έναρξη μεθαύριο Δευτέρα.

Δεν εκδίδονται εκκαθαριστικά σημειώματα

Τέλος, υπό κατάληψη συνεχίζει να τελεί η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, με αποτέλεσμα να μην εκδίδονται εκκαθαριστικά σημειώματα, ενώ έως την ερχόμενη Πέμπτη απεργούν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Δεμένα τα πλοία, ελλείψεις στα νησιά

Σε νέα 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 6 το πρωί της Τρίτης θα προχωρήσουν οι ναυτεργάτες, μετά τη συνεδρίαση της ΠΝΟ το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στο μεταξύ, έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες ελλείψεις σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και καύσιμα στα νησιά. Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπως και στις Κυκλάδες και το Βόρειο Αιγαίο.

Αποχή αποφάσισαν οι δικηγόροι

Η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας η οποία συνήλθε σήμερα στην Αθήνα αποφάσισε τη συνέχιση των πανελλαδικών κινητοποιήσεων των δικηγόρων.

Ειδικότερα αποφάσισε δύο διήμερες αποχές. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, 26 και 27 Οκτωβρίου και η δεύτερη στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2011.