Υπό κατάληψη συνεχίζουν να τελούν 63 πανεπιστημιακά τμήματα, ενώ παρόμοιες κινητοποιήσεις λαμβάνουν χώρα και σε γυμνάσια και λύκεια.
 

Ads

Η κατάληψη στην Ιατρική Σχολή έληξε αργά χθες το βράδυ με επεισοδιακό τρόπο, αφού υπήρξαν εντονότατες διαφωνίες μεταξύ των φοιτητών για τη συνέχιση ή μη της κατάληψης.
 
Εν τω μεταξύ, φοιτητές και σπουδαστές που ανήκουν στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), προγραμματίζουν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Παιδείας. Στο ίδιο σημείο προγραμματίζουν για σήμερα συγκέντρωση και οι εκπαιδευτικοί των ΑΕΙ και ΤΕΙ που περιμένουν διορισμό.
 
Αναβρασμός όμως επικρατεί και στη Μέση Εκπαίδευση, καθώς συνεχίζονται οι καταλήψεις σε γυμνάσια και λύκεια, ενώ τις τελευταίες ημέρες αντιδρούν πολλοί καθηγητές γιατί, όπως λένε, μετακινούνται από περιοχή σε περιοχή εκπαιδευτικοί που φέρεται να πλεονάζουν στα σχολεία τους. Παράσταση διαμαρτυρίας και γι’ αυτό το θέμα, έκαναν χθες το μεσημέρι εκπαιδευτικοί στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών.
 
Το υπουργείο Παιδείας, πάλι, διαπιστώνει ότι δεν είναι πολλά τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία. Όμως οι καθηγητές καταγγέλλουν ότι στοιβάζονται δεκάδες μαθητές μέσα στα τμήματα που προέκυψαν από τις συγχωνεύσεις σχολείων. Το υπουργείο Παιδείας επιμένει πως σύμφωνα με τα στοιχεία του, ο αριθμός των μαθητών, ανά τμήμα, στην περιοχή της Αττικής είναι κατά μέσον όρο 23 μαθητές. Μόνο το 16% των Γυμνασίων και το 19% των Γυκείων, έχουν τμήματα με 26-30 μαθητές.