Μετά από το φρένο στις έρευνες για τον εξαφανισμένο από το 1991 Μπεν Νίνταμ λόγω εντοπισμού αρχαίου νεκροταφείου και το μπλόκο από τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου όπου γίνονταν οι ανασκαφές, οι προσπάθειες των ερευνητών αναμένεται να συνεχιστούν. 

Ads

Ο Jon Cousins της βρετανικής αστυνομίας του Νιού Γιόρκσαϊρ δήλωσε, σύμφωνα τον Guardian, ότι η παρουσία των τάφων δεν θα «μπλοκάρει» την έρευνα που έχει ήδη ξεκινήσει εκ νέου. 

Πλέον οι έρευνες των βρετανικών αρχών επικεντρώνονται σε έναν βόθρο, όπου ειδικοί κατέβηκαν για να τον ερευνήσουν και να συλλέξουν υλικό προκειμένου να το στείλουν στα εξειδικευμένα εργαστήριά τους καθώς και σε ένα χωράφι με ελιές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αρχές αναμένεται να αναζητήσουν στοιχεία για την τύχη του παιδιού και σε ένα δεύτερο οικόπεδο, το οποίο τους υπέδειξε ο ίδιος μάρτυρας που ενημέρωσε για το πρώτο οικόπεδο.

Ads

Πριν από λίγο καιρό, άνδρας από το νησί αποκάλυψε λίγο καιρό μετά από τον θάνατο του φίλου του Κ. Μπάρκα ότι είχε δει τον εργάτη με μηχάνημα εκσκαφής κοντά στο σημείο που έπαιζε ο μικρός Μπεν.

Οι βρετανικές αρχές εκτιμούν ότι οι ανασκαφές θα ολοκληρωθούν σε 12 ημέρες.