Με διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής. Επί ποδός είναι από το πρωί δήμος και φορείς του Κορυδαλλού που ζητούν την μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής από τις φυλακές Κορυδαλλού. Το θέμα θα τεθεί ξανά σήμερα στην ακροαματική διαδικασία. Επί ποδός και οι αστυνομικές δυνάμεις καθώς σήμερα αναμένεται να διεξαχθεί παράλληλα με τη δίκη της Χρυσής Αυγής, αυτή των Πυρήνων της φωτιάς σε διπλανή αίθουσα.

Ads

Για τη μεταφορά της δίκης ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης θα επαναφέρει το σχετικό αίτημα προς την έδρα του δικαστηρίου υπενθυμίζοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι ενδοσχολικές και οι πανελλήνιες εξετάσεις και αρκετά σχολικά συγκροτήματα συνορεύουν με τις φυλακές με αποτέλεσμα να καθίσταται ανέφικτη η προσέγγιση σε αυτά μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών. 

Στο μεταξύ, έξω από τον Κορυδαλλό βρίσκεται σε εξέλιξη αντιφασιστική συγκέντρωση από την ΚΕΕΡΦΑ. 

Όσον αφορά τη διαδικασία, σήμερα το δικαστήριο αναμένεται να εξετάσει τα αιτήματα που υπέβαλαν κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής για την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί.

Ads

Υπενθυμίζεται πως κατά την προηγούμενη συνεδρίαση ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια, αλλά και ο βουλευτής Δημ. Κουκούτσης, έθεσαν στο δικαστήριο, μέσω συνηγόρων, αιτήματα για άρση της κράτησής τους κατ’ οίκον.

Αντίστοιχα ο κατηγορούμενος βουλευτής Αντώνιος Γρέγος ζήτησε να αρθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που του έχει επιβληθεί καθώς και όρος της μη συμμετοχής σε κομματικές εκδηλώσεις. Την άρση του τελευταίου όρου ζήτησε και ο Μιχάλης Αρβανίτης.

Σήμερα οι συνήγοροι υπεράσπισης αναμένεται να προβάλουν τις αντιρρήσεις τους για τη νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής, ενώ οι αυτεπαγγέλτως διορισθέντες συνήγοροι θα επαναφέρουν το αίτημα για διακοπή της δίκης, ώστε να μπορέσουν να μελετήσουν την 30 χιλιάδων σελίδων δικογραφία.