Συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ την κινητοποίηση κατά της αξιολόγησης στο Δημόσιο, καλώντας εργαζομένους, προϊσταμένους και διευθυντές να μη συμμετέχουν σε οποιαδήποτε σχετική διαδικασία, αλλά να συνεχίσουν τον αγώνα για την κατάργηση του νόμου 4250/2014.

Ads

 
Ειδικότερα, καλεί Προϊστάμενους και Διευθυντές να απέχουν από κάθε διαδικασία έκδοσης απόφασης επιμερισμού ποσοστών αξιολόγησης και όσους έχουν προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία, να ανακαλέσουν άμεσα τις αποφάσεις τους. Καλεί επίσης όλους τους εργαζομένους να μη συμπληρώσουν τα φύλλα αξιολόγησης και να τα παραδώσουν στα σωματεία τους.
 
Αναφερόμενη στην απόφαση του Εφετείου, επισημαίνει πως ερμηνεύει περιοριστικά το Καταστατικό της ΑΔΕΔΥ και θεωρεί ότι «δεν προέβη το Γ.Σ. στην κήρυξη της απεργίας, υπό τη μορφή της αποχής, αλλά εξουσιοδότησε ανοικτά την Εκτελεστική Επιτροπή να προβεί αυτή στην κήρυξη απεργίας κάθε μορφής και όχι μόνο στον καθορισμό των λεπτομερειών διεξαγωγής και πραγματοποιήσεώς της». Για αυτόν τον τυπικό λόγο το Εφετείο κηρύσσει «παράνομη» την απεργία – αποχή.
 
Το σημαντικό, όμως, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, για το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας είναι ότι η απόφαση του Εφετείου ανατρέπει την πρωτόδικη απόφαση, η οποία προέβλεπε ότι απαιτείται απόφαση Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ και συνακόλουθα των Ομοσπονδιών του Δημοσίου για κήρυξη απεργίας. Αποδέχεται ότι αρμόδιο όργανο για την κήρυξη της απεργίας είναι το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, όπως εξάλλου προβλέπει και το καταστατικό της. Επίσης, κρίνει ως σημαντικό το γεγονός ότι το Εφετείο δεν ασχολήθηκε με τους ισχυρισμούς του Δημοσίου περί καταχρηστικότητας της συγκεκριμένης μορφής απεργιακής κινητοποίησης.