Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια και παγετός το πρωί στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, ενώ εξασθένηση των θυελλωδών ανέμων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες. Στο μεταξύ σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Ads

Η πρόγνωση του καιρού

Πιο συγκεκριμένα στην Αττική θα σημειωθούν παροδικές βροχές τις πρωινές ώρες και ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 6-8 μποφόρ και στα ανατολικά 8-9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί 7 μποφόρ. Από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Ads

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα. Οι άνεμοι στη Μεκδονία βορειοδυτικοί 4 με 6 και στη Θράκη βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τους ανέμους να πνέουν με ένταση 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση. Από 2-14 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία. Στην Ήπεριο 5-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι 6 με 8 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασια: από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές, καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιονιά στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασια: από 6 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τα βόρεια και θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι 8-9 μποφόρ στα βόρεια με σταδιακή εξασθένηση. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο και τους ανέμους να εξασθενούν.

Δεμένα τα πλοία

Η Eθνική Mετεωρολογική Yπηρεσία εξέδωσε δελτίο θυελλωδών ανέμων για το βορειοανατολικό, το νοτιοδυτικό, το κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, το Ικάριο, τον Νότιο Ευβοϊκό, το Στενό Καφηρέα, τον Σαρωνικό, τη Θάλασσα Κυθήρων, το δυτικό νοτιοδυτικό και ανατολικό Κρητικό.

Δεμένα παραμένουν τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο. Από τον Πειραιά εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια για τη Σαλαμίνα. Kανονικά γίνονται τα δρομολόγια στις γραμμές Βόλος – Σποράδες, Κυλλήνη – Κεφαλλονιά, Κυλλήνη-Ζάκυνθος, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα,Ρίο-Αντίρριο.