Με παγετό και χιονοπτώσεις συνεχίζεται σήμερα το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Ads

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές χιονοπτώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές, κυρίως στα βόρεια και στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 5 βαθμούς Κελσίου. 

Αναμένεται να χιονίσει σε ανατολική Θεσσαλία, Εύβοια, ανατολική Στερεά Ελλάδα, ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Οι άνεμοι γενικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο, με βαθμιαία εξασθένηση.

Ads

Δείτε: 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 4 και τοπικά 5 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, -7 έως 6 στη βόρεια Ελλάδα, -3 έως 8 και τοπικά 9 στη δυτική Ελλάδα, -3 έως 7 στο βόρειο Αιγαίο και από 2 έως 8 και τοπικά 9 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. 

Στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της χώρας οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

  • Δείτε φωτογραφίες με την Αθήνα χιονισμένη

Προβλήματα από την κακοκαιρία

Από το πρωί σε πολλά λιμάνια έχει τεθεί σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου. Δείτε ποια δρομολόγια δεν εκτελούνται. Επίσης αρκετοί δρόμοι έχουν κλείσει για την κυκλοφορία των οχημάτων, κυρίως σε Αττική, Πελοπόνησο και Κρήτη.