Με την εξέταση των υποψηφίων σε Χημεία (νέο και παλαιό σύστημα), Οικονομία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας συνεχίστηκαν σήμερα Παρασκευή οι Πανελλαδικές Εξετάσεις και ολοκληρώθηκε το κομμάτι των βασικών μαθημάτων καθώς τώρα θα ακολουθήσουν τα ειδικά μαθήματα. Ακολουθούν οι εκτιμήσεις, τα θέματα και οι απαντήσεις των θεμάτων που θα δημοσιεύονται σταδιακά.

Ads

Ειδικότερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που επέλεξαν το νέο σύστημα Πανελλαδικών, εξετάστηκαν στο μάθημα της Χημείας (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και στο μάθημα της Οικονομίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που επέλεξαν το παλαιό σύστημα Πανελλαδικών, εξετάστηκαν επίσης στη Χημεία (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών αναμένονται στις 10 Ιουλίου, προκειμένου μετά να ακολουθήσει η κατάθεση των Μηχανογραφικών Δελτίων. Φέτος ο αριθμός των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων που θα εισαχθούν στις Σχολές ανέρχεται σε 77.970.

Χημεία (Νέο Σύστημα)

Εκτίμηση

Στη Χημεία τα θέματα είχαν μεγάλο όγκο, πολλά ερωτήματα που κάλυπταν όλη την ύλη και – σύμφωνα με το φροντιστήριο Ορόσημο – ήταν πιο απαιτητικά σε σχέση με τα θέματα της προηγούμενης χρονιάς. Απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους μαθητές. Ιδιαίτερη προσοχή έπρεπε να δώσουν οι εξεταζόμενοι στα Σωστά – Λάθος.

Ads

Τα θέματα στη Χημεία (Νέο Σύστημα)

Οι απαντήσεις στη Χημεία (Νέο Σύστημα)

Οικονομία (Νέο Σύστημα)

Εκτίμηση 

Τα θέματα στο μάθημα της Οικονομίας χαρακτηρίζονται ως αναμενόμενα με μέτριο βαθμό δυσκολίας, σύμφωνα με το φροντιστήριο Ορόσημο. Οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές δεν θα αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες. Παραπάνω προσοχή ήθελαν οι ερωτήσεις κλειστού τύπου. 

Τα θέματα στην Οικονομία (Νέο Σύστημα)

Οι απαντήσεις στην Οικονομία (Νέο Σύστημα)

Χημεία (Παλαιό Σύστημα)

Τα θέματα στη Χημεία (Ημερήσια – Παλαιό Σύστημα)

Τα θέματα στη Χημεία (Εσπερινά – Παλαιό Σύστημα)

Οι απαντήσεις στη Χημεία (Παλαιό Σύστημα)

Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Παλαιό Σύστημα)

Εκτίμηση

Τα θέματα στο μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» χαρακτηρίζονται ως αναμενόμενα με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές δεν θα αντιμετώπισαν στις ιδιαίτερες δυσκολίες. Περισσότερη προσοχή ήθελαν οι ερωτήσεις κλειστού τύπου. 

Τα θέματα στις ΑΟΘ (Ημερήσια – Παλαιό Σύστημα)

Τα θέματα στις ΑΟΘ (Ημερήσια – Παλαιό Σύστημα)

Οι απαντήσεις στις ΑΟΘ (Παλαιό Σύστημα)