Τρεις βουλευτές με ανακοίνωσή τους ζητούν από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη την απομάκρυνση του Συμπαραστάτη του Πολίτη της Περιφέρειας Γιώργο Μπουλούκο, ο οποίος όπως καταγγέλλουν έχει κληθεί ως μάρτυρας  υπεράσπισης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ads

Την σχετική καταγγελία υπογράφουν τρεις βουλευτές της Πελοποννήσου και ειδικότερα οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από την Αρκαδία και Ιωάννης Μανιάτης από την Αργολίδα, καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος. Μεταξύ άλλων κάνουν λόγο για «εξόφληση γραμματίων στη Χρυσή Αυγή».

Οι τρεις βουλευτές σημειώνουν πως «προκαλεί αλγεινή εντύπωση η αποκάλυψη ότι ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Γ. Μπουλούκος, σχετίζεται άμεσα με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και προσωπικά με τον αρχηγό της, τον οποίο έχει κληθεί να υπερασπιστεί στο δικαστήριο».

Υπογραμμίζουν επίσης πως «οι πολίτες της Πελοποννήσου προσδοκούν από τον κ. Μπουλούκο να υπερασπισθεί τα δικά τους έννομα συμφέροντα και να συμπαρασταθεί στους επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις της περιοχής, και όχι φυσικά στις ανομίες εγκληματιών που έχουν αναλάβει την ευθύνη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και έχουν προπηλακίσει εντός της αιθούσης του Κοινοβουλίου και τον τότε Γραμματέα της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ι. Μανιάτη».

Ads

Οι τρεις βουλευτές καλούν τον Πέτρο Τατούλη «να τον ανακαλέσει άμεσα από τη θέση του, στην οποία διορίσθηκε με τη σύμφωνη γνώμη της παράταξης της Χ.Α. στην Περιφέρεια», υπογραμμίζοντας πως «αν ο κ. Μπουλούκος ξεπληρώνει “γραμμάτια” στην εν λόγω παράταξη, οι Πελοποννήσιοι πάντως πληρώνουν φόρους για τη στελέχωση ενός κατεξοχήν δημοκρατικού θεσμού με δημοκράτες πλήρους απασχόλησης».

Η απάντηση του Μπουλούκου

Ο Γιώργος Μπουλούκος, απαντώντας στις κατηγορίες, έκανε λόγο για «συκοφαντική σπίλωση» του ονόματός του, υπονοώντας πως όλα προέρχονται από τη δράση του στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας. «Τόσο η οικογενειακή μου ιστορία και παράδοση αγώνων για την Δημοκρατία, όσο και η υποδειγματική, αταλάντευτη και ασυμβίβαστη προσωπική μου διαδρομή και προσήλωση στις δημοκρατικές αξίες και αρχές, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο σε κανέναν συκοφάντη με υπονοούμενα να σπιλώνει το όνομά μου. Ντροπή σας», αναφέρει και προσθέτει:

«Σε όλους όσους ενοχλούνται, από όπου και αν αυτοί προέρχονται, για την αγωνιστική μου δράση ως Αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, τους διαμηνύω ότι θα συνεχίσω πρωτοστατώντας να αγωνίζομαι ακόμη πιο δυναμικά για τα δίκαια αιτήματα του πρώτου επιστημονικού συλλόγου της Χώρας μας και όλων των συναδέλφων μου».