Τη συνεργασία τους στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών στο Δήμο Αθηναίων ανακοίνωσαν σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος με την δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, και ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΟΙΚΟΑΘΗΝΑ- Εναλλακτική Παρέμβαση Πολιτών», Γιάννης Τσιρώνης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

Ads

«Το τελευταίο διάστημα και μέσα από τον προγραμματικό διάλογο που γίνεται και μέσα στις γειτονιές είδαμε ότι οι θέσεις των δύο παρατάξεων της Ανοιχτής Πόλης και της ΟΙΚΟΑΘΗΝΑΣ έχουν έναν πολύ μεγάλο βαθμό ταύτισης», επισήμανε από την πλευρά του ο Νάσος Ηλιόπουλος. Και προσέθεσε: «Την ίδια στιγμή και οι δύο παρατάξεις αναδεικνύουν πολύ έντονα στο δημόσιο διάλογο μια σειρά από ζητήματα που δυστυχώς λείπουν, όπως το πώς μπορεί να θωρακιστεί η πόλη απέναντι στην κλιματική αλλαγή, πόσο κρίσιμο είναι αυτό από την οπτική της ασφάλειας -δηλαδή τι σημαίνει μία ασφαλής πόλη στα ζητήματα των υποδομών- πόσο μεγάλη έλλειψη υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Αθήνα στα ζητήματα του πρασίνου, των ελεύθερων χώρων, πόσο κρίσιμη είναι η μάχη για την ανακύκλωση καθώς επίσης και μία διαφορετική αντίληψη συνολικά για τα απορρίμματα. Την ίδια στιγμή υπάρχει και μια μεγάλη ταύτιση στα ζητήματα της δημοκρατίας».

Ακόμη ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε: «Μέσα σε αυτό το κλίμα και μπροστά σε μία κοινή αντίληψη που έχουμε για συνεργασίες, θα συνεργαστούμε σε αυτές τις εκλογές, σε αυτή τη μάχη, όχι απλά ως ένα εκλογικό ορόσημο αλλά και την επόμενη μέρα για να μπορέσουμε όντως να φτιάξουμε μία διαφορετική Αθήνα. Προφανώς οι δύο παρατάξεις συνεχίζουν τη λειτουργία τους, δεν είναι ότι κάποια από τις δύο παρατάξεις σταματάει να λειτουργεί ή μιλάμε για συγχώνευση».

«Ο δημόσιος διάλογος που αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα μας έδειξε μία ταύτιση απόψεων. Νομίζω ότι μπορούμε σήμερα, ενώνοντας δυνάμεις, να πετύχουμε το στόχο μιας ανατροπής στην Αθήνα. Είναι κρίσιμο να υπάρχουν τέτοιες συμπλεύσεις απέναντι στον ακροδεξιό κίνδυνο. Το γεγονός ότι φτιάχνεται ένα μέτωπο δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων, πιστεύω συμβάλλει και δίνει μία διαφορετική προοπτική και μία διαφορετική δυναμική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος.

Ads

«Είναι κρίσιμο ότι δεν μιλάμε με μία λογική απλής καταγραφής. Μιλάμε για μία προγραμματική σύγκλιση πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα, όπως τα ζητήματα του πρασίνου, των ελεύθερων χώρων, της ανακύκλωσης, της κλιματικής αλλαγής», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιρώνης υπογράμμισε: «Με την Ανοιχτή Πόλη έχουμε μεγάλη ταύτιση προγράμματος. Αυτό που πιστεύω ότι θα κάνει τη διαφορά στη συνεργασία είναι να καταφέρουμε τελικά να έχουμε το Νάσο δήμαρχο».

«Μία από τις σημαντικές δεσμεύσεις που οδήγησαν σε συνεργασία είναι ότι ο Νάσος δεσμεύθηκε ότι, εφόσον θα είναι δήμαρχος, η πόλη μας θα μπει στο δίκτυο πράσινων πόλεων της Ευρώπης», συμπλήρωσε ο κ. Τσιρώνης.

Επιπλέον σημείωσε: «Ήρθε η ώρα να παραδώσουμε και μία σκυτάλη και με αυτή την έννοια με μεγάλη μου χαρά θα βοηθήσω σε μία κοινή προσπάθεια. Θεωρώ ότι ο Νάσος έχει ένα μεγάλο προνόμιο σε σχέση με μένα, το γεγονός ότι είναι πολύ νέος. Είναι η γενιά που ακούει και μαθαίνει την καινούρια πόλη».

Ο κ. Τσιρώνης εξαπολύοντας βολές ενάντια στους υπόλοιπους υποψηφίους των δημοτικών παρατάξεων του δημοκρατικού τόξου τόνισε ότι «υπάρχει ένα πρόβλημα αντικειμενικό, ότι τα αδιέξοδα της πόλης επιχειρείται να λυθούν από μία ιδιωτικοποίηση χωρίς στρατηγική», ενώ ανέφερε ότι στα ζητήματα της ασφάλειας της πόλης, «οι άλλοι υποψήφιοι προτάσσουν το θέμα της ασφάλειας με ένα στείρο και δυσφημιστικό για την πόλη τρόπο».

Τέλος ο κ. Τσιρώνης ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων από την δημοτική κίνηση ΟΙΚΟΑΘΗΝΑ που θα συμπεριληφθούν και θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», οι οποίοι είναι οι: Χρήστος Ντζίφας, Ηλέκτρα Στροβολίδου και Εριφύλη Δώδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ