Στο ΤRT World, τμήμα της Τουρκικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης αποφάσισε να δώσει συνέντευξη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγης Ηλίας Κασιδιάρης. 

Ads

Στη συνέντευξη το τουρκικό δίκτυο παρουσιάζει τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής ως τον «playboy της ελληνική άκρας Δεξιάς». Το σχετικό βίντεο δε, ξεκινά με το περιστατικό που ο βουλευτής της νεοναζιστικής οργάνωσης χτυπά τη Λιάνα Κανέλη στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής. 

Ο Ηλίας Κασιδιάρης από την πλευρά του παραπονιέται πως η Χρυσή Αυγή έχει τα μικρότερα γραφεία στην Βουλή και δεν φιλοξενείται από τα ελληνικά μέσα. Όπως λέει, το site της Χρυσής Αυγής είναι το μοναδικό μέσο που μπορεί να χρησιμοποιήσει το κόμμα για προπαγάνδα. 

Κατά την συνέντευξη δεν γίνεται κανένα ερώτημα ουσίας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τα τάγματα εφόδου. 

Ωστόσο, ο δημοσιογράφος του λέει ότι η Χρυσή Αυγή έχει κάνει επιθέσεις σε μετανάστες. Και ο Ηλίας Κασιδιάρης απαντά: «Αυτό είναι ψευδές. Αυτό δεν ισχύει. Άλλωστε Χρυσή Αυγή έχει καταδικάσει τη βία επανειλημμένα απ’ όπου κι αν προέρχεται».