Κάλεσμα σε όσους διεκδικούν την εξουσία «να τολμήσουν να συνεννοηθούν» απηύθυνε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά από τη συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε επίσης ότι «πρέπει να σταματήσει το τζόκερ σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας», στηρίζοντας εκλογή Προέδρου, από αυτή τη Βουλή, με ισχυρή πλειοψηφία.

Ads

«Αυτή η αστάθεια πρέπει να τελειώσει. Οι άνθρωποι που διεκδικούν την εξουσία, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας, να συνεννοηθούν και με αμοιβαίες υποχωρήσεις να βρεθεί λύση» συνέχισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ξεκαθαρίζοντας ότι «το Ποτάμι» υποστηρίζει την εκλογή Προέδρου, από αυτή τη Βουλή, με ισχυρή πλειοψηφία.

Αναφορικά με την πρόταση για συνταγματική αναθεώρηση πρότεινε να γίνει τώρα και να αλλάξει την ασυλία των πολιτικών, να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και οι εκλογικές περιφέρειες να γίνουν μικρότερες. Τόνισε επίσης την ανάγκη «να βρεθεί μια πατριωτική λύση για το χρέος» και να γίνουν εκλογές το Νοέμβριο του 2015.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν συζήτησαν με τον Αντώνη Σαμαρά για ημερομηνία εκλογών, είπε πως «ο πρωθυπουργός επιμένει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το 2016» .

Ads

Όπως επίσης έκανε γνωστό θα συναντηθεί και με τον Αλέξη Τσίπρα.