Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, χθες και προχθές αντίστοιχα, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στα Πατήσια μια 53χρονη αλλοδαπή και ένας 51χρονος αλλοδαπός, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας κοκαΐνης.

Ads

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, εντόπισαν και συνέλαβαν την 53χρονη, η οποία αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας από τον Παναμά, μέσω Κωνσταντινούπολης.

Η 53χρονη – σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας μετέφερε, εντός της αποσκευής της, επιμελώς κρυμμένη σε πέντε τυποποιημένες συσκευασίας σαμπουάν, ποσότητα κοκαΐνης σε παχύρευστη μορφή (πάστα), συνολικού βάρους – 2.230 – γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

Από την έρευνα που ακολούθησε, εντοπίσθηκε ο 51χρονος αλλοδαπός, παραλήπτης της παραπάνω ποσότητας κοκαΐνης και συνελήφθη στην περιοχή των Πατησίων. Αναζητείται ο αλλοδαπός, που στρατολόγησε και διεκπεραίωσε τη διαδικασία μετάβασης της συλληφθείσας στη Λατινική Αμερική, για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Ads

Όπως διαπιστώθηκε, οι προαναφερόμενοι αποτελούν μέλη ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης, από χώρες της Ν. Αμερικής προς τη Χώρα μας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

image

image

image