Συνελήφθη σήμερα μέσα στο δημαρχείο Βόλου, ο εν αργία δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος. Η σύλληψη του έγινε μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η δημοσιογράφος Κατερίνα Τασσοπούλου, για υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον της.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, χθες το μεσημέρι σε τηλεοπτική εκπομπή του TRT, ο κ. Μπέος έβρισε τη δημοσιογράφο, με διάφορους χαρακτηρισμούς και εκείνη στις 8 το βράδυ κατέθεσε μήνυση σε βάρος του, στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, για εξύβριση και δυσφήμιση. Έκτοτε, ο Αχιλλές Μπέος αναζητούνταν για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου πήγαν στο Δημαρχείο στις 12:30 το μεσημέρι, αναζητώντας τον Αχιλλέα Μπέο, τον εντόπισαν και με περιπολικό τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα.

Η δήλωση του Αχιλλέα Μπέου

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση για το περιστατικό ο Αχιλλέας Μπέος:

«Μετά τη μήνυση της Κατερίνας Τασσοπούλου σε βάρος μου, μεταβαίνω αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα, προκειμένου να πληροφορηθώ αν όντως ισχύει αυτή η διαδικασία και μάλιστα του αυτοφώρου ή όχι.

Φυσικά και ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να προσφεύγει δικαστικά, αν θεωρεί ότι θίγεται, όπως και ο κάθε πολίτης διατηρεί το δικαίωμα, αναφαίρετο, να ομιλεί και να εκφράζεται ελεύθερα.

Σε κάθε περίπτωση, ο λαός του Βόλου καθημερινά πληροφορείται για τα δημοσιογραφικά σκουπίδια της πόλης και ποιο ρόλο παίζουν όλα αυτά τα χρόνια στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα».