Συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης στο Πόρτο Ράφτη ο καταζητούμενος χρυσαυγίτης οδηγός και πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου, Σωτήρης Δεβελέκος

Ads

Το αποτύπωμα του Δεβελέκου είχε ταυτοποιηθεί στον Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα στον Πειραιά μετά από επίθεση που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό μεταξύ άλλων και της δικηγόρου της οικογένειας του Π. Φύσσα, Ελευθερίας Τομπατζόγλου.

Ο Σωτήρης Δεβελέκος, πρωτοπαλίκαρο του αρχηγού της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, ήταν φυγόδικος και σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά πέντε ατόμων, εμπρησμό και αδικήματα που αφορούν τη δολοφονική επίθεση στον κοινωνικό χώρο Φαβέλα.

Είχε δώσει τρεις διαφορετικές διευθύνσεις κατοικίας, αλλά όταν αναζητήθηκε δεν βρέθηκε πουθενά.

Ads

Ο ίδιος εμφανιζόταν να συνομιλεί με τον Γ. Λαγό σχετικά με την επίθεση κατά των μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα ενώ εμφανιζόταν και σε τηλεφωνικές συνομιλίες να βρίζει χυδαία τον Παύλο Φύσσα δύο ημέρες μετά τη στυγνή δολοφονία του από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Συνελήφθη σήμερα το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 34χρονος ημεδαπός με

Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Πειραιά, με το οποίο κατηγορείται για τις κακουργηματικές πράξεις της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά συναυτουργία και κατά συρροή, και του εμπρησμού κατά συναυτουργία, εκ του οποίου προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, πράξεις που έλαβαν χώρα την 25-2-2018 στον “Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα” στην περιοχή του Πειραιά.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».