Πρωταθλητής στο Τζούντο με την Εθνική Ελλάδος, ο οποίος είχε φέρει στη χώρα μας ευρωπαϊκές διακρίσεις, συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. για τη συμμετοχή του σε σπείρα διαρρηκτών.

Ads

Οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση γνώριζαν ποιον είχαν να αντιμετωπίσουν και για αυτό το λόγο ζήτησαν τη βοήθεια εκπαιδευμένων συναδέλφων τους για τη σύλληψή του.

Ο 31χρονος ομογενής από την Γεωργία, πρωταθλητής του τζούντο, και οι συνεργοί του εκτιμάται ότι  αποτελούσαν παρακλάδι της γεωργιανής μαφίας «Vor V Zakone», η οποία ενέχεται στη διάπραξη σωρείας κλοπών από οικίες, σε περιοχές της Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας και Αχαΐας. έχοντας πραγματοποιήσει  23 διαρρήξεις με τη δράση τους  να ξεκινά  τον Μάρτιο του 2017 και να συνεχίζεται μέχρι τον Μάιο του 2018.

Η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει κοσμήματα και χρυσαφικά, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα των θυμάτων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 95.000 ευρώ.

Ads

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους  με επιχειρησιακά οχήματα. Το πρωί της Πέμπτης συνελήφθησαν σε περιοχές της Αττικής, μετά από συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τα δύο αρχηγικά στελέχη, ηλικίας 31 και 27 ετών.

Τα μέλη της σπείρας, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο περιοχές της Αττικής, μετέβαιναν σε διάφορες πόλεις της Περιφέρειας, κινούμενοι με τουλάχιστον δύο «επιχειρησιακά» οχήματα, ενεργούσαν αυτοψίες στους υποψήφιους «στόχους» τους και ακολούθως, συνήθως πρωινές ώρες, προέβαιναν στην παραβίαση των οικιών, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν.

Επιπλέον, προέβαιναν στη νομιμοποίηση των παράνομων εσόδων τους, με την αγορά Ι.Χ. αυτοκινήτων, είτε από τους ίδιους (ομοίως με πλαστογραφημένα έγγραφα), εμφανίζοντας αυτά ως περιουσιακά τους στοιχεία, είτε σε στοιχεία συγγενικών τους προσώπων. Επίσης επιδίωκαν την μεταφορά τους, μέσω εμβασμάτων, στο εξωτερικό.