Στη σύλληψη πρώην ταμία του Νοσοκομείου της Καλαμάτας προχώρησαν άντρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εκτελώντας ένταλμα που εκκρεμούσε σε βάρος του 55χρονου για υπεξαίρεση και απιστία σε βάρος της υπηρεσίας.

Ads

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα eleftheriaonline.gr, o άντρας κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε ποσά άνω των 462.000 ευρώ από το ταμείο του νοσοκομείο από 1995 έως και το 2010.
Όπως έγινε γνωστό, ο πρώην ταμίας κρατείται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και τη Δευτέρα αναμένεται να παραπεμφθεί στον ανακριτή.

Τα στοιχεία που είχε παρουσιάσει πρόσφατα ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος δείχνουν ότι το ποσό της υπεξαίρεσης των 462.375,83 ευρώ από τον τότε ταμία προέρχεται κατά 425.726 ευρώ από νοσήλια που απέδωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία, εισπράχθηκαν από τον ταμία, αλλά ποτέ δεν τα κατέθεσε στο ταμείο του νοσοκομείου και δεν εξέδωσε γραμμάτια είσπραξης.

Το υπόλοιπο ποσό των 36.589,41 ευρώ αφορά ασφαλιστικές εισφορές και λοιπές κρατήσεις υπαλλήλων, από δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες δικαιώθηκαν, αλλά τα χρήματα δεν αποδόθηκαν ποτέ από την πλευρά του ταμία στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ads