Ο συζυγοκτόνος, Τζέιμς Κλοντ Λέσι ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε τη σύζυγό του Λέλα Μαυρομάτη, στο σπίτι της στη Χαλκιδική και στη συνέχεια, απήγαγε το ένα από τα δύο παιδιά τους, συνελήφθη σήμερα, από την Αστυνομία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Λέσι εντοπίστηκε έξω από μία καλύβα στην Ορμύλια Χαλκιδικής, όπου διατηρούσε μελίσσια, σε απόσταση μόλις 2 χλμ από την περιοχή όπου διέπραξε το έγκλημα.

Ads

Ο καταζητούμενος έγινε αντιληπτός από εργάτες, λίγο μετά τις 11 το πρωί, σε άδεια αποθήκη έξω από το χωριό όπου ζούσε και έγινε το φονικό. Όλες αυτές τις ημέρες, από τις 6 Ιανουαρίου, ανήμερα των Θεοφανείων, όταν έγινε το έγκλημα, ο 34χρονος Λέσι επιχειρούσε, κυρίως τη νύχτα,  να απομακρυνθεί από την περιοχή, αλλά έπεφτε επάνω στα μπλόκα της αστυνομίας. 

Το παιδί είναι καλά στην υγεία του. Ο 4χρονος Φοίβος βρίσκεται ήδη με τον αδελφό του, τον παππού του και τον θείο του, παρουσία κοινωνικής λειτουργού, ενώ μέσα στην ημέρα θα εξεταστεί από παιδίατρο. 
Από την ημέρα του εγκλήματος και της απαγωγής του παιδιού, αστυνομικοί και εθελοντές «χτένιζαν» την περιοχή για τον εντοπισμό του συζυγοκτόνου και του 4χρονου Φοίβου.

image

Ads

Ο Λέσι βρίσκεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Πολυγύρου Χαλκιδικής και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Τη φωτογραφία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ μετά τη σύλληψη του.