Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται πλέον ένας 42χρονος Αλβανός, ο οποίος, εποχούμενος σε ποδήλατο, λήστευε φαρμακεία και καταστήματα στην περιοχή του Ζωγράφου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, το τελευταίο τετράμηνο είχαν παρατηρηθεί επαναλαμβανόμενες διαρρήξεις - κλοπές καταστημάτων, με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, στην περιοχή του Ζωγράφου. Για το λόγο αυτό και προκειμένου να εντοπισθεί και συλληφθεί ο δράστης, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών από το Τμήμα Ασφαλείας Ζωγράφου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 42χρονος κινούμενος με ποδήλατο, εντόπιζε καταστήματα και φαρμακεία και ακολούθως, τις νυχτερινές ώρες, παραβίαζε τις πόρτες των παρακείμενων πολυκατοικιών με σκοπό να εισέλθει σε κοινούς με τα καταστήματα ακάλυπτους χώρους και να τα διαρρήξει. Από το εσωτερικό τους, αφαιρούσε χρηματικά ποσά, προϊόντα και φάρμακα.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) ποδήλατο, μία (1) φαλτσέτα, γάντια καθώς και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις διαρρήξεων - κλοπών από καταστήματα και φαρμακεία με την ίδια μεθοδολογία, στην περιοχή του Ζωγράφου.