Στη σύλληψη του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου στην Ομόνοια προχώρησε η αστυνομία, μετά τον θάνατο του 33χρονου, Ζαχαρία Κωστόπουλου, του ανθρώπου που επιχείρησε να το ληστέψει, την Παρασκευή.

Ads

Ο ιδιοκτήτης αντιμετωπίζει κατηγορία για βαριές σωματικές βλάβες σε βαθμό κακουργήματος, ενώ πήρε προθεσμία για να απολογηθεί. Μέχρι τότε θα κρατείται στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αττικής στην Κυψέλη. Επίσης έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ένα ακόμη άτομο, που καταγράφηκε σε βίντεο να κλωτσά τον 33χρονο, ανάμεσα σε σπασμένα γυαλιά από τη βιτρίνα. Η νεκροψία- νεκροτομή θα διενεργηθεί τη Δευτέρα, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου του τελευταίου.

Διαβάστε επίσηςΠοιος ήταν ο άνθρωπος που έχασε την ζωή του στο κοσμηματοπωλείο

Η εκδοχή του κοσμηματοπώλη

Ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, δήλωσε: «Έχουμε ένα θλιβερό περιστατικό για όλους, στο οποίο όμως δεν έχει συμμετοχή στο επελθόν αποτέλεσμα ο εντολέας μου. Η πρώτη του ενέργεια ήταν η προσφυγή στην πολιτεία, ειδοποιώντας την αστυνομία. Έπειτα προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του μαζί με άλλους περαστικούς που προσέτρεξαν και στη συνέχεια ο δράστης της κλοπής, στην προσπάθειά του να βγει, τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά. Μάλιστα, ενδεικτικό του ότι ο τραυματισμός αυτός δεν οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα, είναι ότι αφού βγήκε και ενώ είχε ήδη έρθει στο σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ, αλλά και το ΕΚΑΒ, σηκώθηκε και επιτέθηκε εναντίον τους, απειλώντας τους με ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού».

Ads

Στο βίντεο ντοκουμέντο από το περιστατικό φαίνεται ένας άντρας να πετά ένα αντικείμενο μέσα από τη βιτρίνα κι ενώ ο δράστης βρίσκεται ακόμη εντός του καταστήματος.

Στη συνέχεια ο Ζ. Κωστόπουλος, που φαίνεται να βρίσκεται υπό την επήρεια ουσιών, σκύβει και μπαίνει σε ένα χαμηλό σταντ της βιτρίνας, στην προσπάθειά του να βγει. Τότε οι δυο άντρες τον πλησιάζουν και αρχίζουν να τον κλοτσάνε, ρίχνοντας σπασμένα γυαλιά πάνω του. Συνεχίζουν έως ότου ο 33χρονος καταφέρνει να βγει και σωριάζεται στο πεζοδρόμιο, όπου παρέμεινε ακίνητος. Στη συνέχεια διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.