Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση Φουρθιώτη μετά την σύλληψη του του τηλεπαρουσιαστή, ο οποίος θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο Μένιος Φουρθιώτης είχε προσαχθεί το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης μαζί με δυο ακόμη άτομα, γνωστά στις αρχές, που φέρονται ως δράστες της επίθεσης στο σπίτι του αλλά και της ένοπλης συμπλοκής με τους αστυνομικούς της ομάδας Δίας στην Εκάλη.

Η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη αφού σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτει επαφή από το παρελθόν του παρουσιαστή με τους δύο ποινικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα σακίδιο, που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης σε βάρος αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Νέα Ερυθραία, ήταν το στοιχείο-κλειδί για να ξετυλιχτεί η έρευνα για τον Μένιο Φουρθιώτη και τους δύο ποινικούς που οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Άλλωστε, ΕΛ.ΑΣ. έκανε έρευνα στο σπίτι του Φουρθιώτη στον Διόνυσο αλλά και στο κανάλι που εργάζεται στα Μελίσσια και, κατά τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι τώρα, έχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα στοιχεία.

Ads

Είχαν προηγηθεί οι καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη για «συμβόλαιο» μεταξύ του Μένιου Φουρθιώτη και των δυο ποινικών τόσο για σκηνοθετημένη επίθεση στο σπίτι του τηλεπαρουσιαστή, όσο και για σχεδιο επίθεσης σε βάρος του εκδότη του Documento. Σημειώνεται πως στα δύο περιστατικά, στο σπίτι του Φουρθιώτη αλλά και στην ένοπλη συμπλοκή στην Εκάλη, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη βαλιστική εξέταση προκύπτει πως έχει χρησιμοποιηθεί το ίδιο όπλο.