Στη σύλληψη του εγκεφάλου της συμμορίας, της οποίας ήταν μέλος ο δράστης της επίθεσης με το Καλάσνικοφ στο Μικρολίμανο Αρμπέρ Μπάκο, προχώρησε η αστυνομία.

Ads

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως συνελήφθησαν τρία άτομα της σπείρας, μαζί με τον Αρμπέρ Μπάκο, και οι τρεις Αλβανοί. Ωστόσο για τους άλλους δύο, τον εγκέφαλο της σπείρας, αλλά και το άτομο που φιλοξένησε τον Μπάκο μετά την επίθεση στο Μικρολίμανο, τα στοιχεία της ταυτότητάς τους είναι απροσδιόριστα καθώς φέρονται να έχουν πολλά ονόματα και να έχουν δηλώσει διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης. Παράλληλα ανακοινώθηκε πως αναζητούνται ακόμη επτά άτομα, τα οποία είχαν περιφερειακό ρόλο στην οργάνωση.

Όπως αναφέρεται τα μέλη της σπείρας κατηγορούνται για μία ανθρωποκτονία, τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας, διακεκριμένες κλοπές και διάφορες ληστείες. Συγκεκριμένα, εξιχνιαστήκαν:

  • Η ανθρωποκτονία 43χρονου ημεδαπού που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 31-10-2014 σε κατάστημα στην Αθήνα.
  • Η απόπειρα ανθρωποκτονίας που διέπραξε ο 31χρονος Αλβανός, τα ξημερώματα της 22-11-2014, σε κατάστημα στον Πειραιά.
  • Η απόπειρα ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα βραδινές ώρες της 6-11-2014 σε βάρος θαμώνων καταστήματος στην Αθήνα.
  • Η απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία σε βάρος 44χρονου αλλοδαπού, ιδιοκτήτη ανταλλακτηρίου, που έλαβε χώρα βραδινές ώρες της 22-09-2014 στην Αθήνα.
  • Η απόπειρα ανθρωποκτονίας, που έλαβε χώρα ξημερώματα της 18-10-2014 σε κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα.
  • Επιπλέον εξιχνιάστηκαν διακεκριμένες κλοπές που διέπραξαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος πολιτών που μετακινούνταν με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, τιμαλφή και προσωπικά αντικείμενα.

Σημειώνεται πως ο Αρμπέρ Μπάκο μεταφέρθηκε αργά το απόγευμα στα δικαστήρια της Ευελπίδων για την εμπλοκή του σε τρεις ένοπλες επιθέσεις. Σε μία από αυτές, στο Μεταξουργείο, είχε χάσει τη ζωή του ένας 43χρονος άνδρας, ενώ είχε τραυματιστεί και μια γυναίκα. Νωρίτερα ο εισαγγελέας Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία, και ο Μπάκο πήρε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής. Κατά την απολογία του ο Μπάκο δήλωσε πως κατά την επίθεση στο Μικρολίμανο ήταν μεθυσμένος και δεν αντιλαμβανόταν τι έκανε.

Ads

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας στο βίντεο: