Στη Θεσσαλονίκη κατάφεραν τα στελέχη της Ασφάλειας Χανίων να εντοπίσουν τα απολιθώματα του «πρώτου ανθρώπου» από τον Τράχηλο της Κρήτης που εκλάπησαν πριν λίγες ημέρες.

Ads

Περίπου 10 από τα 40 αποτυπώματα, ηλικία 5,7 εκατομμυρίων ετών, αφαιρέθηκαν μαζί με τα πετρώματα ενώ ο χώρος υπέστη υλικές καταστροφές.  H κλοπή διαπιστώθηκε από πολίτη που επισκέφθηκε πριν από λίγες ημέρες το σημείο ο οποίος και ενημέρωσε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Στην συνέχεια το χώρο επισκέφθηκαν στελέχη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, όπου διαπίστωσαν ότι είχαν αφαιρεθεί δέκα από τα περίπου 40 πετρώματα. Ξεκίνησαν άμεσα οι αστυνομικές έρευνες που κατέληξαν στη… Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα  στο Νέο Ρύσιο.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, τα δέκα προϊστορικά αποτυπώματα που εκλάπησαν εντοπίστηκαν στην κατοχή ένός άνδρα, 55 ετών, ο οποίος και συνελήφθη. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς αποτελεί «αποθηκάριο» ενός κυκλώματος. Οι αρχές εξετάζουν την εμπλοκή και άλλων ατόμων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για καθηγητή ΕΠΑΛ, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης είναι σε εξέλιξη από τις αρχές. 

Ads

Σε βάρος του 55χρονου σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.