Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευή και ο δεύτερο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα

Ads

Ο 29χρονος Ρουμάνος στον οποίο είχε οδηγήσει η έρευνα και τον οποίο στη συνέχεια κατέδειξε στην αστυνομία, ο άνθρωπος που κατηγορείται ως δολοφόνος του Μένη Κουμανταρέα, παρουσιάστηκε μόνος του στον εισαγγελέα, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, και αμέσως εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψής του.

Πριν λίγες ημέρες η αστυνομία συνέλαβε ως δράστη του εγκλήματος έναν 25χρονο ομοεθνή του. Σε βάρος του 25χρονου, που όπως ανακοινώθηκε ομολόγησε την πράξη του, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 25χρονος παραδέχτηκε ότι το μοιραίο βράδυ είχε επισκεφθεί με τον συνεργό του το διαμέρισμα του συγγραφέα στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη, αλλά αρνήθηκε ότι τον στραγγάλισε. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως στη διάρκεια του διαπληκτισμού τους, έσπρωξε τον άτυχο συγγραφέα, ο οποίος έπεσε και έχασε τη ζωή του από την πτώση. Ωστόσο η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε ότι ο θάνατος του συγγραφέα προήλθε από βαριές κακώσεις στο κεφάλι και την κοιλιακή χώρα αλλά κι από σταγγαλισμό.

Ads

Από τις έρευνες προέκυψε πως το κίνητρο της δολοφονίας του Μένη Κουμανταρέα ήταν η ληστεία.