Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης συνελήφθη το μεσημέρι στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ads

Ο δημοσιογράφος συνελήφθη έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου βρισκόταν για την εκδίκαση της μήνυσης που είχε υποβάλλει σε βάρος του η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου.

Ο Κώστας Βαξεβάνης κρίθηκε αθώος για την εν λόγω υπόθεση, ωστόσο στη συνέχεια συνελήφθη ύστερα από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του ο Αντώνης Σαμαράς για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, εξαιτίας της παρακάτω ανάρτησής του στο Twitter: 

image

Ads

Ο δημοσιογράφος εξερχόμενος του αστυνομικού Τμήματος Αμπελοκήπων στο οποίο οδηγήθηκε μετά τη σύλληψή του ανέφερε: «Η είδηση είναι ότι αθωώθηκα στη δική με τη κυρία Στουρνάρα στο Εφετείο. Καλά θα κάνετε λοιπόν να το δημοσιοποιήσετε ως είδηση. Επίσης, θέλω να πω στον κύριο Σαμαρά ο οποίος δεν αντιμετωπίζει μια γενική κατηγορία μετά από μήνυση κάποιου τρελού για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά πολύ σοβαρές κατηγορίες στην υπόθεση της Novartis, καλή τύχη». Η υπόθεση της μήνυσης του Αντώνη Σαμαρά παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο στις 16 Απριλίου.