Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή ενός μέλους του «Ρουβίκωνα» για την επίθεση με μπογιές χθες, Κυριακή, στο κτίριο της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Ads

Ο 23χρονος νεαρός είχε προσαχθεί λίγη ώρα μετά την επίθεση με μπογιές 15 μελών της αναρχικής ομάδας εναντίον της γαλλικής πρεσβείας.

Κατά πληροφορίες είχε συλληφθεί ξανά τον περασμένο Φεβρουάριο κατά την εισβολή του Ρουβίκωνα σε ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Σημειώνεται ότι, περίπου 15 μέλη τoυ Ρουβίκωνα επιτέθηκαν με μαύρες και κόκκινες μπογιές τόσο στη Γαλλική Πρεσβεία, όσο και στο Γαλλικό Προξενείο, επί των οδών Ακαδημίας και Βασ. Σοφίας αντίστοιχα και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Ads

Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, συνδέουν την επίθεσή τους με την εμπλοκή της Γαλλίας στον βομβαρδισμό της Συρίας και όχι μόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε μία προσαγωγή.

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει απερίφραστα τις φθορές που προξένησαν με ρίψεις χρωμάτων μέλη του Ρουβίκωνα στην Πρεσβεία της Γαλλίας, εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.