Στο σπίτι του στη Βούλα συνελήφη το απόγευμα της Δευτέρας, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ο διευθύνων σύμβουλος του Alter και εκδότης της εφημερίδας «Ο κόσμος του Επενδυτή» Κώστας Γιαννίκος, για μη καταβολή ΦΠΑ ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ από τις αρχές του 2011 έως και σήμερα.

Ads

 
Η σύλληψη ήρθε έπειτα από σχετικές έρευνες του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την Ασφάλεια Αττικής και κατόπιν συνεργασίας του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτη με τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος εξέδωσε σχετική παραγγελία πριν από λίγες ώρες.
 
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τη σύλληψη δεν ανέλαβε η Οικονομική Αστυνομία, όπως είχε συμβεί με τους κ.κ.Πετζετάκι, Λεβή και άλλους αλλά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής μετά από εντολές που έδωσε ο διοικητής την υπηρεσίας κ. Ιωαννης Δικόπουλος.

Αύριο ο Κ. Γιαννίκος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο οποίος με βάση τα στοιχεία της προανάκρισης θα ασκήσει σε βάρος του ποινική δίωξη. Σε περίπτωση που το αδίκημα έχει μορφή κακουργηματικού χαρακτήρα, η δικογραφία σε βάρος του κ. Γιαννίκου θα ανατεθεί στον ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα κληθεί σε απολογία.
 
Σημειώνεται ότι ο κ. Γιαννίκος είχε διατελέσει επί χρόνια διευθύνων σύμβουλος στον τ/σ Star, πριν αναλάβει τη διοίκηση του Alter, του οποίου έγινε μέτοχος.