Στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης κρατείται ο 25χρονος ακροδεξιός, ένας εκ των πρωταγωνιστών των επεισοδίων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, όπου φοιτούν προσφυγόπουλα.

Ads

Ο 25χρονος συμμετείχε στη συγκέντρωση της αυτοαποκαλούμενης «Πατριωτικής Ένωσης Ωραιοκάστρου», η οποία επιχείρησε να εμποδίσει τα προσφυγόπουλα να μπουν στο σχολείο. Η παρουσία των ακροδεξιών προκάλεσε ένταση έξω από το σχολείο και σημειώθηκαν επεισόδια με αντιφασίστες και αντιεξουσιαστές.

Μάλιστα ο 25χρονος φέρεται να είναι αυτός που κατάφερε να περάσει από τον αστυνομικό κλοιό και να συγκρουστεί με αντιεξουσιαστές, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι για τα επεισόδια του Ωραιοκάστρου υπήρξε νωρίτερα εισαγγελική παρέμβαση. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας ζήτησε να συλληφθούν με την αυτόφωρη διαδικασία όσοι συμμετείχαν σε αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Ads

Παρήγγειλε επίσης επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα αδικήματα της παράνομης βίας και των σωματικών βλαβών, ζητώντας να εντοπιστούν οι δράστες.