Στη επεισοδιακή σύλληψη ενός ακόμη μέλους της συμμορίας ανηλίκων – έχουν συλληφθεί ακόμη τρία – που σκορπούσε τον τρόμο σε Άγιο Παντελήμονα, Σεπόλια, Κολωνό προχώρησε η αστυνομία.

Ads

Πρόκειται για 15χρονο ο οποίος κατηγορείται ως ο φυσικός αυτουργός της επίθεσης με μαχαίρι, που διαπράχθηκε σε σχολικό συγκρότημα στο κέντρο της Αθήνας και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ανηλίκου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 15χρονος εντοπίσθηκε το πρωί της Τετάρτης στον Κολωνό και παρά τη σοβαρή αντίσταση που προέβαλε ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Ειδικότερα οι πληροφορίες λένε πως προσπάθησε να διαφύγει, χτυπώντας με γροθιές του αστυνομικούς. Ο 15χρονος φέρεται να ομολόγησε την συμμετοχή του στη συμμορία. Στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε επιμελώς κρυμμένος μεταλλικός κόφτης.

Ads

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Η συμμορία είχε επιτεθεί σε δύο ανήλικους στις 25 Οκτωβρίου μέσα στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο της οδού Αχιλλέως στο κέντρο της Αθήνας. Οι οχτώ δράστες  γρονθοκόπησαν έναν 17χρονο και κατάφερε να τους ξεφύγει ελαφρά τραυματισμένος και έναν 16χρονο, τον οποίο μαχαίρωσαν τρεις φορές σε θώρακα – στο ύψος του πνεύμονα – στη γάμπα και στην κνήμη.

Σύμφωνα με το Newsbomb.gr, στη δικογραφία αναφέρεται ότι «το τραύμα στην περιοχή του πήχη προκλήθηκε κατόπιν άμυνας του 16χρονου, καθώς η πρόθεση των επιτιθέμενων ήταν ο θανατηφόρος τραυματισμός του μαθητή με επίθεση στην κοιλιακή χώρα, πλήττοντας ζωτικά όργανα».

Τρόμος στις οικογένειες των θυμάτων

Μιλώντας στο Mega, η αδερφή ενός εκ των ανήλικων δραστών, ανέφερε: «Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε ακόμη. Και είμαστε σε μια κατάσταση… όλη την ημέρα κλαίμε, οι δικοί μου ανησυχούν πάρα πολύ».

«Έχω μιλήσει μαζί του. Είναι ταλαιπωρημένος, είναι φοβισμένος, ο αδερφός μου δεν είχε ποτέ ξαναπεράσει κάτι τέτοιο στο παρελθόν για αυτό και έχουμε πέσει από σύννεφα. Δηλαδή δεν έχει δώσει ποτέ ξανά δικαιώματα στο παρελθόν για τέτοιες πράξεις» συμπλήρωσε.

Η μητέρα του 16χρόνου θύματος που μαχαιρώθηκε αλλά γλίτωσε μιλώντας στο Mega ανέφερε: «Το παιδί είναι καλά, είναι καλά, ευτυχώς που μου το φύλαξε ο Θεούλης. Ήτανε 4 μαχαιριές, ήτανε στο νοσοκομείο 5 μέρες. Βέβαια φοβηθήκαμε, ένα αθώο παιδί, ένα αθώο παιδί πήγανε να σκοτώσουνε. Πήγε να χωρίσει ένα φίλο του, πήγε με λόγια και πήγανε να του ρίξουνε μπουνιά. Είναι και μέσα από το σχολείο παιδιά, ναι».

«Με πήρε τηλέφωνο ο διευθυντής, μας είπε κιόλας ότι τον φυγάδευσε ο ίδιος, ότι τον κατέβασε στο πάρκινγκ του σχολείου και τον έβγαλε από την πόρτα του πάρκινγκ που δεν ήταν αυτοί οι τύποι εκεί. Φοβήθηκε αρκετά, κάποιες μέρες δεν πήγε στο σχολείο και δεν ξαναπήγε για εργαστήρια στο ΕΠΑΛ» είπε ο  πατέρας ενός 16χρονου θύματος.