Στη σύλληψη ενός 32χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να είναι ο ένας από τους δύο δράστες της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, προχώρησε η αστυνομία.

Ads

Πρόκειται για έναν 32χρονο Αλβανό υπήκοο, δραπέτη φυλακών, ο οποίος παραβίασε άδεια που είχε πάρει από σωφρονιστικό ίδρυμα.

Η σύλληψή του έγινε την 28η Οκτωβρίου, στην Πάτρα. 

Ο συλληφθείς, ο οποίος είναι Ρομά, βρέθηκε σε οικισμό Ρομά, ενώ ετοιμαζόταν να φύγει για Αλβανία, είτε απευθείας είτε μέσω Ιταλίας.

Ads

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, είχαν ακριβείς πληροφορίες για τους δύο δράστες της δολοφονίας και τις κινήσεις του και εντόπισαν τον 32χρονο από το κινητό του, καθώς αναζητούσε τρόπο να διαφύγει από την Ελλάδα. Όπως διαπιστώθηκε είναι δραπέτης των φυλακών, γι΄αυτό κρατήθηκε, μέχρι να συμπληρωθούν τα στοιχεία σε βάρος του.

Ο δεύτερος από τους δράστες, ο οποίος και κρατούσε τον βοηθό του Ζαφειρόπουλου σε διπλανό γραφείο υπό την απειλή όπλου, σύμφωνα με πληροφορίες πρόλαβε και διέφυγε στην Αλβανία, αλλά είναι γνωστά τα στοιχεία του και αναζητείται. Απομένει να συμπληρωθούν κάποια κενά για τους ηθικούς αυτουργούς για να κλείσει ολοκληρωτικά η υπόθεση, για την οποία θα γίνουν αύριο ανακοινώσεις από την Ασφάλεια.

Πηγές αναφέρουν ότι ο 32χρονος εμπλέκεται και στην ένοπλη επίθεση κατά του 62χρονου δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, τον Νοέμβριο του 2014.

Σύμφωνα με μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι τρεις βαρυποινίτες που μεταφέρθηκαν χθες στην Ασφάλεια από τις φυλακές Κορυδαλλού θεωρούνται ύποπτοι ως «μεσάζοντες», που «νοίκιασαν» τους δύο Αλβανούς για λογαριασμό άλλων κακοποιών της αλβανικής μαφίας, προκειμένου να πιέσουν τον δικηγόρο, ώστε να μεσολαβήσει σε πελάτη του να τους δώσει χρήματα που τους χρωστούσε, για «βρώμικη» δουλειά που έκαναν για λογαριασμό του.

Οι δύο Αλβανοί όμως δολοφόνησαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, με αποτέλεσμα να πάρει άλλη τροπή η υπόθεση.