Η ελληνική αντιτρομοκρατική συνέλαβε 27χρονο άνδρα από τη Συρία, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή στο ISIS.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τις Αρχές, η δικογραφία αφορούσε την ένταξη και συμμετοχή ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DA’ESH, καθώς και τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή. Η δικογραφία, οδηγείται ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

O 27χρονος, που βρίσκεται στην Ελλάδα από τον Μάρτη του 2018, φέρεται να ομολόγησε πως πράγματι είχε ενταχθεί στον ISIS κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία, καθώς και ότι είχε συμμετάσχει σε δολοφονίες συλληφθέντων από την τρομοκρατική οργάνωση.

Αφορμή για την σύλληψή του στάθηκε ένα επεισόδιο που έγινε χθες εντός της ανοιχτής δομής φιλοξενίας αλλοδαπών όπου και διέμενε.

Ads

Παράλληλα, οι έρευνες από τις αρμόδιες Αρχές συνεχίζονται, ενώ, ανευρέθηκαν από την αντιτρομοκρατική, ορισμένα ψηφιακά πειστήρια σχετικά με τον κατηγορούμενο στη δομή φιλοξενίας όπου και διέμενε, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.