Μπορεί το «κυνήγι μαγισσών» να έχει σταματήσει από τον Μεσαίωνα, ωστόσο η αστυνομία στα Τρίκαλα κατάφερε να συλλάβει δύο γυναίκες που παριστάνοντας τις «μάγισσες» εκμεταλλεύτηκαν μία 62χρονη που βρισκόταν σε δύσκολη συναισθηματική κατάσταση, αποσπώντας της χρήματα. Η αστυνομία συνέλαβε και 2 συνεργούς τους.

Ads

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο άντρες – συνεργοί σύστησαν στην 62χρονη που την απασχολούσε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας συγγενικού της προσώπου, τις δύο υποτιθέμενες μάγισσες με άτομα που δήθεν είχαν την ικανότητα πλήρους θεραπείας της ασθένειας.

Το κύκλωμα πήγε στο σπίτι του θύματος, όπου με τη μέθοδο της μαγγανείας, τη χρήση βοτάνων – μαντζουνιών και το διάβασμα ευχών, κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

Παράλληλα, την έπεισαν ότι έπρεπε να καταβάλει επιπλέον το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ σε δεύτερη συνάντηση που θα πραγματοποιούνταν μεταξύ τους χθες το μεσημέρι.

Ads

Η γυναίκα ευτυχώς κατάλαβε την απάτη και τελικά στο δεύτερο ραντεβού, ήρθε και η αστυνομία!

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αντικείμενα που χρησιμοποίησαν προς τέλεση της απάτης, το χρηματικό ποσό των 545 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.