Τρεις διακινητές που προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας συνολικά 15 μετανάστες, συνέλαβαν χθες στο πλαίσιο δύο ξεχωριστών επιχειρήσεων, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Ads

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, συνέλαβαν τον 35χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ιδιωτικής χρήσης επιβατηγό όχημα, με βουλγαρικές πινακίδες, και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, έξι μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές στην Εγνατία Οδό και την Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς, ηλικίας 58 και 56 ετών, διότι οδηγώντας ιδιωτικής χρήσης επιβατηγά αυτοκίνητα, μετέφεραν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας συνολικά εννέα μετανάστες. Κατασχέθηκαν τρία ιδιωτικής χρήσης επιβατηγά οχήματα, το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις διενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Ιάσμου Ροδόπης.

Ads